DOWNLOAD

Informacija o Adobe Akrobat Read-eru

  Zašto mi upotrebljavamo Akrobat Reader-ov PDF format za sve naše knjige?

        PDF dokumenti izgledaju upravo onako kako ih vidite i štampate, bez obzira na platformu kojom ih gledate.

        Acrobat Reader se može koristiti i za Windows i za Mac.

        PDF fajlovi su komprimirani (sabijeni) tako da proizvode manje fajlove i smanjuju vrijeme prijenosa (kopiranja, download) i zahtijevaju manji skladišni prostor.

        Na kraju, Acrobat Reader je besplatan za prenošenje, kopiranje (download) i vašu upotrebu.


Instrukcije za instaliranje za Windows 95/98


Acrobat Reader 4.0-Windows (32 bit) -(ar40eng.exe)1. Slijedite gore navedenu vezu (link) - napisanu u plavoj boji - da bi mogli prenijeti ili kopirati (download) Acrobat Reader u svoj kompjuter. Ova veza bi trebala da se zove ar40eng.exe

2. Bićete upitani gdje želite da, na vašem kompjuteru, saćuvate ovaj dokument (file). Najbolji izbor je Desktop. Vi možete takođe i izabrati koji god želite “folder”.

3. Nakon što je dokument (file) prenesen ili kopiran na vaš kompjuter, izađite iz vašeg Web browsera (Internet Explorer, Netscape ili neki drugi dokument kojim ulazite na internet). Nađite Acrobat Reader fajl, koji ste kopirali ili prenijeli u vaš kompjuter na Desktopu ili u “folderu” koji ste odabrali i na njega kliknite dva puta.

4. Biće vam postavljeno nekoliko pitanja kao na primjer, gdje - na vašem kompjuteru - hoćete da instalirate program. Možete da odaberete, koji god hocete “folder” ili možete, narediti programu, da vam on napravi novi “folder.

5. Program će sam sebe instalirati i biti spreman za vašu upotrebu, sljedeći put kada upotrijebite vaš Web browser.


Prenošenje ili skidanje (Download) knjiga


Kliknite sekundarnim (obi
čno desnim) dugmetom miša na knjigu koju želite da prenesete ili kopirate u svoj kompjuter. Zatim, odaberite sa menija “Save Target As” i snesite ga na vaš “hard drive” kako bi je mogli kasnije ćitati. Ako samo kliknete na vezu (link), bez da, iz menija izaberete “Save Target As”, Adobe Acrobat će samo, u vašem Web browser-u, otvoriti knjigu.

Kliknite ovdje da vas vratimo nazad na stranicu za presnimavanje (download page)

Islamske Stranice Home